Santai…

Selamat menyambut tahun baru 2010..moga tahun ini lebih bermakna dan segala impian akan tercapai, insyaAllah…semakin hari semakin bertambah usia, semakin singkat jugak masa… pejam celik dah berlalu waktu, mengapa kita tak sedar? terasa baru jer semlm 2009, dah hari ni 2010 plak.. mcm mimpi jer.. beban keja pun makin byk, ntah bila nak abes ni… santai & relax otak dgn attachment saya ni…

Karangan yg mungkin ditulis oleh budak sekolah rendah… emmm, napa ler blh jadi cam ni… dulu penah gak ngajar budak sekolah rendah darjah 4 & 5… tp kelas yg saya ajar budaknya bijak2. Bila nak abes kelas, murid2 akan berbaris dlm kelas, salam tgn dan cium tgn saya.. masa tuh, mang terharu sgt.. karangan dibawah ni plak saya amek dlm face book kwn.. ntah dia dpt dkt mana plak… mgkin adik dia kot sbb adik kwn pun guru…  Alahai, luahan hati yg sgt jujur..hehehe.. jom sesame baca & santai jap…

 

2 Respons

  1. Macam bahasa budah sabah jer

    • ntah ler… mcm eyer gak ler… anak2 org asli pun lbh kurang sama gak bahasa… pernah sekali 1 bas dgn org2 asli masa p perak.. aduhhh, pekat sgt2 bahasa… igt lagi smpi skrg ayat2 tuh, “marik kitak nyanyik lagu negaraku”… tp unik jgak bila dgr… bahasa baku… teringat plak negeri dibawah bayu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: