Pada~MU Ku Bersujud…

PadaMu Ku Bersujud

Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu Ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa

Ampuniku Ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud

Advertisements

Santai…

Selamat menyambut tahun baru 2010..moga tahun ini lebih bermakna dan segala impian akan tercapai, insyaAllah…semakin hari semakin bertambah usia, semakin singkat jugak masa… pejam celik dah berlalu waktu, mengapa kita tak sedar? terasa baru jer semlm 2009, dah hari ni 2010 plak.. mcm mimpi jer.. beban keja pun makin byk, ntah bila nak abes ni… santai & relax otak dgn attachment saya ni…

Karangan yg mungkin ditulis oleh budak sekolah rendah… emmm, napa ler blh jadi cam ni… dulu penah gak ngajar budak sekolah rendah darjah 4 & 5… tp kelas yg saya ajar budaknya bijak2. Bila nak abes kelas, murid2 akan berbaris dlm kelas, salam tgn dan cium tgn saya.. masa tuh, mang terharu sgt.. karangan dibawah ni plak saya amek dlm face book kwn.. ntah dia dpt dkt mana plak… mgkin adik dia kot sbb adik kwn pun guru…  Alahai, luahan hati yg sgt jujur..hehehe.. jom sesame baca & santai jap…